Viața cu diabet – eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

octombrie 20, 2010 la 1:40 pm | Publicat în Media | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Asociația pentru Copiii și Tinerii     cu Diabet Zaharat

din Municipiul București

Viața cu diabet – eveniment organizat cu ocazia

Zilei Mondiale a Diabetului

Asociația pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București și compania Houston NPA invită pacienții cu diabet, familiile acestora și cadrele medicale la o acțiune de informare medicală în cadrul proiectului „Viața cu Diabet”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie 2010, între orele 10.00 și 14.00, iar la final trupa de teatru „Mușchetarii” va oferi micilor pacienți un spectacol cu marionete.

Prin proiectul Viața cu Diabet medicii diabetologi, farmaciști, asistenții medicali, psihologii și reprezentanții autorităților și asociațiilor de pacienți vor oferi participanților cele mai noi informații în domeniu și soluții eficiente de management al diabetului.

Astfel, în cadrul evenimentului Viața cu Diabet părinții vor putea afla mai multe despre particularitățile îngrijirii unui copil cu diabet, despre automonitorizarea copilului cu diabet, despre metodele de administrare corectă a insulinei, despre terapii moderne și despre rolul familiei și al specialiștilor în integrarea socială a copilului care suferă de diabet.

Intrarea este liberă, pe bază de înscriere pe adresa evenimente@houston.ro și la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.

Evenimentele se înscriu în campania de conștientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondială a Diabetului” care se derulează în fiecare an în luna noiembrie.

Campania este susținută de Organizația Națiunilor Unite, de Organizația Mondială a Sănătății și de Federația Internațională a Diabetului.

***

Despre diabet

În România, o persoană din douăzeci suferă de diabet, iar fiecare al șaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar în fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.

Potrivit Federației Internaționale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoană moare din cauza diabetului zaharat.

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau organismul nu utilizează în mod corespunzător insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează concentraţia de zahăr în sânge.

Există trei tipuri de diabet, respectiv  diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), diabet de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) și diabetul gestational (detectat în timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezintă de 90% din cazuri la nivel mondial, fiind în mare măsură rezultatul sedentarismului și  obezității. (sursa OMS și FID)

***

Asociația pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din București susține cauza celor 180 de copii cu diabet zaharat aflați în grija medicilor de la Spitalul „M.S. Curie” din București.

Houston NPA este o companie românească care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare şi servicii de vânzări proiecte. Compania organizează „Înâlnirile Safrina”, serie de evenimente de informare medicală dedicate publicului larg, este editor al anuarului „Ghidul Pacientului 2010”, iar în luna martie 2010 a inițiat o campanie națională de promovare a asociațiilor de pacienți din România – „Înscrie-te în Asociația de Pacienți!- www.asociatiidepacienti.ro”.

Parteneri oficiali: Colegiul Farmaciștilor România, Federația Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), Liga pentru Promovarea și Apărarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din România,Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali (OAMGMAMR) filiala București și Patronatul Farmaciștilor din România.

Parteneri media: acasa.ro, Adevărul Sănătate, Click! Sănătate, csid.ro, ele.ro, emedic.ro, Exclusiv News, Farmacia ta, feminis.ro, ghidcabinet.ro, Info Bebe, i-medic.ro, Jurnal de Tatic, lamedic.ro, Mamica de Azi, Medicina Naturistă, medicpentine.ro, Oferte Speciale, paginamedicala.ro, Sănătatea de Azi, Sănătatea TV, Senso TV, sfatulmedicului.ro, Slab sau Gras, stirimedicale.ro, TVR Info

Partener:

Asociația Emovere- Asociație de Consiliere, Educație și Suport Emoțional

Contact: gabriela.niculescu@houston.ro, 0725.221.018

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: