Irinuca , invitata in emisiunea “Totul despre mame” la PRIMA TV

februarie 27, 2012 la 6:43 pm | Publicat în Uncategorized | Lasă un comentariu

Dragii mei

Primvara aceasta a adus Irinucai o serie de prieteni noi .  Sunt convinsa ca déjà ati remarcat in peisajul media un nou proiect : “Totul despre mame” difuzat  zilnic de Prima TV

Incepand de miercuri 29 februarie , ora 07.00  Irinuca si specialistii  Asociatiei  EMOVERE  vor  fi prezenti  saptamanal  in cadrul acestei  emisiuni .

Astfel, la prima intalnire , psihologul Oana Mihalcea ne va spune de ce este nevoie sa invatam copiii sa daruiasca .

Irinuca, ajutata de prietenii ei Daria si Cosmin, sub indrumarea atenta a Cezarei , vor confectiona martisoare pentru a le darui celor dragi. Cezara are cateva tehnici ingenioase de a transforma lucrurile aparent nefolositoare in adevarate daruri.

Oana Mihalcea, psiholog in cadrul Asociatiei EMOVERE :  “Copiii au nevoie de noi sa ii invatam sa daruiasca. La o  varsta in care sunt foarte preocupati, pe buna dreptate, de propriile nevoi si dorinte si  de descoperirea a noi teritorii sunt mai putini atenti la emotiile pe care le genereaza in cei din jurul lor. In plus, le lipseste capacitatea de a privi lumea prin ochii altei persoane. Abia pe la 5 ani ei incep sa se puna in locul altuia, sa se gandeasca in anumite momente la ceea ce ar putea sa simta cel de langa el, la impactul pe care comportamentul lor il au asupra altei persoane. De aceea, a-i implica in micile ocazii in care facem daruri altor persoane reprezinta un bun exercitiu pentru dezvoltarea viitoarele abilitati sociale.

Relatiile sociale pozitive si sentimentele de recunostinta au un rol semnificativ in nivelul de satisfactie pe care o persoana il are in viata. De aceea este important sa ajutam copiii sa dezvolte sentimente sociale pozitive, sa invete generozitatea, sa aprecieze ceea ce primesc de la altii si sa invete sa ofere, la randul lor, sa invete sa le pese de cel de langa ei. O modalitate prin care copilul poate asocia actul daruirii cu placerea este aceea prin care i se ofera ocazia sa creeze cu mainile sale un cadou pentru o persoana semnificativa. Pe langa faptul ca se bucura de o activitate atractiva (copiii sunt foarte bucurosi sa creeze lucruri noi din diferite materiale) el va simti ca a putut avea un impact emotional pozitiv in viata altei persoane. Va avea astfel o imagine de sine mai buna. In plus, unul din mesajele pe care le va invata este ca nu valoarea materiala a cadoului conteaza ci simbolistica si incarcatura sa emotionala. Este o lectie importanta pentru un copil care este bombardat zilnic cu strategii de marketing la care este foarte vulnerabil.”

Mai multe despre cum ii invatam pe copii sa daruiasca aflati miercuri 29 februarie de la orele 7.00 si in reluare la orele 15.00 in emisiunea “Totul despre mame” la Prima TV.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: